Un parteneriat reprezinta o afacere unica unde doua sau mai multe persoane impart dreptul de proprietate asupra acestuia.
Fiecare partener contribuie la activitatea afacerii cu banii, bunurile, munca sau experienta. In schimb, fiecare dintre acestia impart profitul si pierderile afacerii intre ei.


Tipuri de parteneriate sau asocieri
Asocieri de tip general- caracteristica principal a asocierilor de tip general este aceea ca toti partenerii se asociaza si sunt responsabili fata de ceilalti doar pe timpul asocierii in mod nelimitat. Responsabilitatile exista doar pe durata asocierii. Doua societati cu raspundere limitata pot forma un parteneriat de tip general.
Asocierile cu raspundere limitata – sunt cele in cadrul carora cel putin unul dintre parteneri are raspundere nelimitata in timp ce cel putin unul din parteneri trebuie sa raspunda in limita capitalului social.
Asocierile pe actiuni sociale – obligatia partenerilor este limitata la suma cu care au contribuit la capitalul irat al nregisocietatii.


Legea socitatatilor comerciale nr. 31/1990 cu modificarile si completarile ulterioare defineste cinci forme de organizare ale societatilor in Romania.
• Societate cu raspundere limitata -S.R.L.;
• Societate pe actiuni - S.A.;
• Societate in nume colectiv -S.N.C;
• Societate in comandita simpla - S.C.S.;
• Societate in comandita pe actiuni -S.C.A.

Legislatia romaneasca permite investitorilor straini sa constituie in Romania sucursale sau sedii permanente sau reprezentante.

Indiferent de forma de organizare pentru care optiati, echipa noastra va poate ajuta sa stabiliti o strategie de succes oferindu-va servicii profesionale de contabiliate, resurse umane, raportari contabule, contabilitate manageriala, evaluare a intreprinderi, audit financiar.